maanantai 26. maaliskuuta 2018

kyllä mä taas pian jaksan

Tänään tuntuu siltä, etten jaksa. En jaksa, vaikka aurinko lämmittää koko kämpän ja valaisee mun huoneen seinät keltaisiksi. En jaksa, vaikka ihmiset saa mut hetkellisesti hymyilemään.

Tekis mieli itkeä tää olo pois. Itkeä, vaikka kyyneleiden jälkeen oliskin ihan yhtä tyhjä olo. Vaikka väsymys sais mut vetäytymään sängyn pohjalle. 

Sinnittelen. Teen ruokaa, vaikka päätä särkee ja väsyttää huonojen yöunien jälkeen. Olin stressannut omasta jaksamisesta yön pikkutunneille asti. 

Maailma mun ympärillä tuntuu niin usein tyhjältä. Välillä mietin, mistä se johtuu. Mikä saa mut kokemaan niin. 

Pelkään epäonnistumisia. Pelkään, etten riitä sellaisena kuin olen, vaikka tiedostan mun olevan ihan hyvä ystävä ja ihminen. Mä saan tehdä virheitä. Mulla on oikeus olla väsynyt. Saan vihata maailmaa, jos musta siltä tuntuu. Se on okei. Ja kaikki muutkin tunteet, kunhan niiden tunteiden varassa ei tee huonoja päätöksiä.

Mietin huomista. Stressi tulee hetkessä. Musta tuntuu, etten vaan enää jaksa. En koulua, joka ei motivoi. En pitkiä päiviä, enkä puuduttavia oppitunteja.

Päätän kuitenkin, etten luovuta. En vielä, kun olen jo päässyt näin pitkälle. Kyllä kesä tulee ja kaivattu lämpö. Kyllä nurmikko alkaa vihertää ja luonto herää eloon. Kyllä mä taas pian jaksan. Jaksan hymyillä, ilman sen taakse jääviä kyyneleitä.

14 kommenttia:

 1. Ihana lukea omia ajatuksia. Uskomatonta, että sä oot julkassu tän tekstin just nyt. Nyt, ku mun ajatukset on just tätä.
  "Päätän kuitenkin etten luovuta" - tiiäkkö, mä päätin tän nyt. Koskaan ei kannata luovuttaa. Muistetaan me molemmat (ja kaikki muutki) se, jooko?
  Kiitos ku julkasit tän ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, et tästä oli sulle apua ja huippua, et päätit noin. Vaikka postauksessa kirjoitinkin, etten luovuta, niin eilen huomasin, et oma jaksaminenkaan ei kestä kaikkea. Oli pakko joustaa jostain. Mut tärkeintä, et pitää oman elämän mieleisenä. Yhden asian lopettaminen ei oo luovuttamista vaan selviytymistä. Itteä pitää kuunnella ja omaa kehoa. Kiitos sulle ❤

   Poista
 2. Jotenki niin tutun tuntusia ajatuksia. Välillä vaan tuntuu ettei jaksa, mutta ei oikeen ite tiiä syytä sille, tai sitten on jotenki muuten vaan semmonen ontto olo. Mutta niin se on, että kyllä elämässä aina löytyy valoa ja niitä hyviä juttuja. Ja on tärkeetä, ettei sillä huonolla fiiliksellä tee isoja päätöksiä. Oot ihanasti kirjottanu vaikeistaki jutuista.❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm. Välillä on vaikeeta löytää syitä, mutta joskus ne on vaan monien asioiden summia. Hyvin sanottu noi pari vikaa lausetta. Kiitos paljon sulle ❤

   Poista
 3. Kaikki kääntyy parhain päin, tsemppiä😊❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee. Kiitos paljon ❤ tsempit sinne kans

   Poista
 4. Jos joku niin sä osaat kirjottaa niin, että tosi moni osaa samaistua niihin ajatuksiin! Sä osaat kirjottaa tunteet sanoiksi, kertoa sanoin miltä mikäkin tunne tuntuu ja mitä kaikkea se kätkee sisälleen! Mä uskon, että sen lisäksi että näitä sun kirjoituksia on aivan ihana lukea niin moni saa näistä myös niin paljon itellensä, apua, tsemppiä, vertaistukea ja positiivisia ajatuksia! Kiitos ihana, että kirjoitat! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wow. Kiitos. Olet ihana! ❤ toivotaan, et voin jatkossakin antaa vertaistukea.

   Poista
 5. Ihana! Ja tsemppiä❤

  VastaaPoista
 6. Tuttuja ajatuksia. Tsemppiä!! Määki jaksan sen takia, ku tiiän et kesäloma on tulossapäin..

  VastaaPoista
 7. Siis täytyy sanoa aivan samaa ku joku tuolla aikasemmin, että jännä lukea oman tuntusia ajatuksia ja vieläpä just nyt ku itsestäkin tuntuu tältä! Kiitos että puit sanoiksi nää ajatukset. Ja tsemppiä kevääseen! ❤

  VastaaPoista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤