torstai 29. maaliskuuta 2018

Outoja/hämmentäviä juttuja USA:ssa

Viime kesä tuli tosiaan vietettyä USA:ssa ja kirjottelin sieltä joitakin postauksia tänne blogin puolelle. Tsekkasin Yle areenasta uuden sarjan, joka kerto vaihtareitten elämästä jenkeissä ja tuli mieleen idea tehdä tämmönen postaus, mikä kertois mitkä asiat oli mun mielestä outoja tai erilaisia siellä.

Ensinnäkin ruoka. Mä saatoin vetää lounaaksi sipsejä, joiden päälle laitettiin juustoraastetta. Sitten uuniin ja odotettiin, et juusto suli sipsien päälle. Yks toinen oli kans makaroonia, voita ja juustoa sekaisin semmosena mössönä. Semmosta kunnon lounasta oli tosi harvoin, et yleisempää oli vetää jotain välipaloja. Monesti ne oli sipsiä, bacelsseja tai leipää hyytelön tai maapähkinävoin kans.

Julkinen liikenne. Sain semmosen käsityksen, ettei jenkeissä oo oikein kunnollisia julkisen liikenteen mahdollisuuksia. Sillä alueella, missä mä asuin, oli vaan tavarajunia. Busseista en tiedä, mut koko reissun aikana näin pelkästään keltaisia koulubusseja.

Ravintoloissa annetaan aina tippiä. Tipin määrä riippuu siitä, minkä verran sun ruoka on maksanut. Se oli mulle tosi hämmentävää aluksi, mut siihenkin tottu.

Monet perheet syö useasti ulkona. Mäkin kävin monesti varsinkin viikonloppuisin syömässä ulkona kavereiden tai mun perheen kanssa.

Amerikassa ei laiteta leivän päälle voita. Voi on semmosessa laatikossa muoviin käärityissä neliön mallisissa pötkylöissä. Niitä säilytettiin avaamisen jälkeen yleensä pöydällä jossain kupissa, josta mä olin tosi järkyttynyt aluksi, ku mietin mitkä bakteeri määrät se voi keräis.

Kaupoissa on ihan jäätävät valikoimat einesruokaa. Pitkä hyllyrivi pakastepitsoja, sipsejä, limukoita. Muroja löytyy semmosista koiranruokasäkeistä ja karkkeja kans muutamien kilojen määrästä aina pienempiin pusseihin ja rasioihin.

On epäkohteliasta olla hiljaa ruokapöydässä. Siksi käytetään nimitystä small talk.

Koulujen läheisyydessä liikennenopeudet on alhaisempia aina kouluaikoina. 

Koulupäivä saatetaan perua lumisateen takia.

On ok olla sisällä kengät jalassa, mut ei hyväksyttyä näyttäytyä oman huoneen ulkopuolella yökkärit päällä.

Jäätelöitä ei myydä yksittäin pakattuina.

Normi ajokortilla saa ajaa kaikkia muita autoja kuin rekka-autoja.

Autolla ajaessa risteyksessä saa kääntyä oikeelle, vaikka palais punainen.

Suomalainen tasa-arvoinen risteys on jenkeissä semmonen, missä kaikista suunnista tuleville on stop-merkit.

Teillä näkyy harvoin nopeuskylttejä, mut tietynlaisilla teillä ajetaan tiettyjä nopeuksia.


Saatan olla väärässä jossakin. Saa korjata, jos joku pistää silmään, mut näin ainakin siellä alueella, missä asuin. Jos USA postaukset kiinnostaa, niin niitä toivottavasti kesällä taas lisää sillä mä lähden sinne uudelleen. En malta oottaa !

6 kommenttia:

 1. Hauska, mielenkiintonen postaus!:) Ehottomasti lisää USA- postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! 😊 ehotuksia otetaan myös vastan, minkä tyyppisiä postauksia ois kiva lukee.

   Poista
 2. Kiinnostaa! Nää on tosi mielenkiintosia! Ja huippua, ku lähet uuestaan. Joku maidei esimerkiksi ois kiva lukee sit kesällä, et onko sielä paljoki erilaisia ne päivät, niinku et mitä siellä ruukataan tehä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, semmonen ois kyllä kiva toteuttaa. Oon myös miettiny, et pitäiskö snäpin puolelle tehä jotain reissutiliä, mistä vois seurailla mun elämää siellä :)

   Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤