perjantai 13. huhtikuuta 2018

on okei olla vähän hukassa

Mietin ja mietin. Minne elämä kuljettaa? Mikä on määränpää?

Hullua sanoa ääneen, etten oikeasti taaskaan tiedä, missä mä olen ensi syksynä. Ovet on avoinna, mutta päätös pitäisi osata tehdä. 

Mulla on kohta vuosi lähihoitajan opintoja takana. Oon tykännyt ja ollut innostunut. Sitten motivaation kadotus ja masennus koulua kohtaan. En saa enää irti mistään. Tuntuu, ettei ole tarpeeksi haastetta eikä mielenkiintoa.

Oon harkinnut paikkakunnan vaihtamista, alan vaihtamista, oppisopimusta, au pairiksi lähtemistä. Monta rautaa on tulessa, mutten tiedä mihin tarttua.

Välillä ahdistaa enemmän kuin jaksaisi edes uskoa. Ahdistaa olla hukassa. Taas. Ahdistaa olla se, joka ei tiedä, mikä on se oma juttu. Ahdistaa ajatus, että hukkaisin taas vuoden sillä, että vaihtaisin alaa ja valmistuminen ammattiin viivästyisi.

Kaipaan neuvoja. Voi kun joku osaisi kertoa, mitä mun pitäisi tehdä. Olispa elämä niin helppoa. Mutta ei. Kukaan ei tiedä. Kukaan muu kuin minä. Pelottaa olla se, joka päättää tulevaisuudestani. Ehkä en osaa päättää oikein. Ehkä teen elämäni suurimman virheen. Mitä mä sitten teen?

Näitä oon funtsinu viime aikoina, eikä loppua näy. Tajusin kuitenkin tänään erään ystävän kanssa käydyn keskustelun jälkeen, että kyllä elämä aina kuitenkin kantaa. Olen saanut viettää ihanan vuoden täällä. Tutustunut uusiin ihmisiin. Saanut kokea mahtavia muistoja. Ei tää vuosi oo ollut pelkästään huono kokemus. Ja nyt kun oikein mietin, niin en vaihtaisi tätä vuotta mistään hinnasta. Yritän olla kiitollinen kaikesta. Kaikesta mitä sain. Ja tästä elämästä. Ystävistä. Omasta terveydestä. Ehkä asiat ei olekaan niin huonosti kuin mä ajattelen.

On ihan hyvä olla tässä. Okei olla vähän hukassa.

14 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Kyllä se selkiytyy siitä ajan myötä. Elämä ottaa ja antaa, välillä pohjaan pudottaa mutta silti taas eteenpäin kantaa❤

  VastaaPoista
 2. Mää uskon että harva tietää vielä työelämässäkään, mitä oikeasti haluaa tehä. Muistan ku olin jossain kesätyöpaikassa ja siellä oli yks nainen joka sano et se ties vasta 50-vuotiaana mitä se haluaa tehä työkseen. Varsinki nuorena tuntuu että eikai sillä nii väliä oo vaikka aikaa meniski ennen ku tietää mitä haluaa, koska voi käydä niinki että on saavuttanu jo tosi nuorena kaiken mitä haluaa ja sitte on ihan hukassa että mitä seuraavaks. :) Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä liianki totta. Mut se on vaan niin ahistavaa, ettei tiedä, mitä tekis, vaikka on miljoona asiaa, mitä haluais olla. Kiitos tsempeistä !

   Poista
 3. Mää opiskelen toista vuotta yhtä alaa, ja ei oikein innosta, enkä tiiä mitä halusisin tehdä työkseni, mutta en keksi muutakaa nyt tähä hätää, nii kaippa ton käyn loppuun. Tsemppiä!❤Toivottavasti sun ajatukset selkeytys ja ei monetkaa tiiä nuorena, et mitä haluaa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sulle. Toivottavasti se oma juttu löytyy tuon koulun jälkeen. Kiitos paljon, jep niimpä ❤

   Poista
 4. Kyllä, uusia mahdollisuuksia aukeaa ja elämä kantaa kyllä. Kaikki menee parhain päin. Tsemppiä❤ Älä huoli. Oot arvokas ja tärkeä just tollasena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kiitos, ihana kuulla! Samat sanat sulle ❤

   Poista
 5. Tsemppiä päätöksiin! <3 Uskotaan siihen, että elämä kantaa ja löyät just sulle oikeen paikan tässä elämässä. Jos et vielä tänään, niin kuitenkin joku päivä, kun on sen aika. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Niin se täytyy, muuten ei voi elää omaa elämää eteenpäin.

   Poista
 6. Mattis ❤ musta on ihanaa, että vaikka asiat ja tilanteet ei oo aina helppoja niin sä kuitenki löydät sitä toivoa ja valoa. Ja niin sen pitäis ollakkin. Meillä kaikilla.

  VastaaPoista
 7. Hei jos kiinnostaa nii kantsii youtubesta tsekata kanavalta "noora kulta" video "susta tulee vielä se mikä sun kuuluu olla" (tai jotain sinnepäin) Se oli ajatuksia herättävä ja tosi rohkaiseva, toivottavasti siitä ois sulle apua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitää kyllä tsekata, jos vaan löytyy. Kiitos vinkistä ! 😊

   Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤