perjantai 20. syyskuuta 2019

yhteen punotut #7

Kannan olohuoneen nurkkaan unohdetusta kaapista kasan valokuvia ja lasken ne pöydälle Jadenin eteen.
- Haluatko kahvia?
- Abb. Tiedät, että haluan.
Jaden virnistää ja tunnen läikähdyksen sisälläni. Olen ikävöinyt tuota puolta hänestä.
Häärään keittiössä kahvinkeittimen kimpussa ja yritän samalla kuulla, saavatko kuvat Jadenissa mitään reaktiota aikaiseksi.
Kaadan valmistuneen kahvin kahteen kuppiin ja taiteilen tieni olohuoneeseen työntäen kyynärpäälläni juuri kiinni mennyttä ovea. Jaden on jumittunut katsomaan kuvaa, jota en pysty erottamaan niin kaukaa. Ojennan kahvikuppia häntä kohti, mutta Jaden ei reagoi siihen mitenkään. Laitan höyryävän kuumat kupit lasipinnalle ja teen itselleni tilaa hänen viereensä. Ja sillä samalla hetkellä tajuan kauhukseni, että olen ottanut kaapista juuri sen pinon, jota äiti ei ole halunnut kenenkään katselevan.
Nuissa suurissa, mutta lempeissä käsissä lepäävä kuva on sairaalasta.
- Onko hän..
Kuva on mustavalkoinen ja rakeinen, mutta siitä voi erottaa hämmästyttävän tarkasti pienen nyytin, joka lepää äitini sylissä.
Nyökkään, koska kurkkuuni kohonnut pala estää minua puhumasta.
Pelkään, että romahdan. Romahdan, koska näen Jadenin silmien kostuneen ja kristallin muotoisten kyynelten valuvan hänen poskilleen. En näe enää Jadenia, enkä ympärilläni olevaa huonetta. Yritän vain hengittää rauhallisesti sisään ja ulos, vaikka tuntuu kuin joku repisi sydäntä ulos rinnastani. Sitten tunnen lämpimän kehon omaani vasten. Jaden pitää minusta niin tiukasti kiinni, että tuntuu siltä kuin en saisi enää happea.
Olemme siinä kauan. Niin kauan, että kyyneleet kuivuvat poskillemme ja hengitykseni on tasaantunut.
- Abbie? Jaden sanoo kysyvästi.
Nostan sormen hänen huulilleen ja painaudun vielä kerran häntä vasten. Annan Jadenin keinuttaa meitä hiljaa ja kuuntelen silmät kiinni, kun hän hyräilee minulle liiankin tuttua kappaletta.
- Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would it be the same
If I saw you in heaven?
I must be strong and carry on
'Cause I know I don't belong here in heaven.

4 kommenttia:

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤