tiistai 27. joulukuuta 2016

ole oma itsesi


Mä en  ymmärrä miksi maailmasta on tullut kauneusihanteiden ja ulkonäköpaineiden paikka. Some levittää tietynlaista kuvaa siitä minkälaisia meidän pitäis olla ja miltä meidän pitäis näyttää. Vaikka en pysty sanomaan itelleni -Oon just hyvä näin, niin mä tunnen silti, että oon onnellinen tämmöisenä kuin oon. Mun ei tarvi olla pitkä ja hoikka. Mulla ei tarvitse olla tasaisen kaunis pepsodent hymy ja kasvot, joista on peitetty kaikki väärän väriset pigmentit. Mun ei tarvi osata miellyttää kaikkia, eikä myöskään olla kaikkien kaveri. Tärkeintä on, että pystyy silti tulemaan kaikkien ihmisen kanssa toimeen.


Luonteenpiirteitä en voinut valita. Oon ujo, mutta silti mulle on helppo tutustua uusiin ihmisiin. Oon herkkä, mutta pystyn myös olemaan vahva, ja olemaan näyttämättä mun tunteita. Väheksyn helposti itteeni, mutta oon toisaalta monissa asioissa ylpeä itestäni. Kadun monia asioita, mutta välillä oon tosi onnellinen, että oon tehnyt tai sanonut jotain ajattelematta sitä suuremmin.

Osaan olla onnellinen monista pienistä asioista, joihin monet eivät edes kiinnitä huomiota. Hymyilen pienille luonnon ihmeille. Vesipisarat, auringon lasku ja erikoiset pilvet saa mut paremmalle tuulelle. Nautin revontulista ja kirkkaasta tähtitaivaasta. Rakastan täysikuuta ja sinisiä hetkiä. Mutta kaiken tän lisäksi ärsyynnyn pienistä asioista. Mun vaatteiden luvattomasta lainaamisesta, kemian tunneista, mun huonosta englannin kielen taidosta ja auraamattomista teistä. 


Kaikista löytyy vikoja ja virheitä, mutta myös paljon niitä niin hyviä asioita. Miksi me silti usein otetaan ne negatiiviset asiat esiin, kun me voitais kertoa toisillemme miten paljon ne merkkaa meille. Mulle ystävät on kaikki kaikessa, enkä pärjäis elämässä mitenkään ilman niitä. Näitä oon viime aikoina miettinyt ja pyöritellyt päässäni. 

Ole oma itsesi. Olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet.Mitä mieltä just sinä oot somen aiheuttamista kauneusihanteista ja ulkonäköpaineista?

12 kommenttia:

 1. Voisin puhua tästä aiheesta varmaa maailman tappiin asti! Mutta puhut niin täyttä asiaa. Ja olet vahva. ❤️

  VastaaPoista
 2. Puhut niin asiaa!♡ Some aiheuttaa kyllä aika paljon ulkonäköpaineita:/ Pitäs etenkin yrittää olla vertailematta itseäni muihin ja muitten kuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin pitäisi muistaa olla vertailematta itseä muihin. Kiitos kommentista 💗

   Poista
 3. Tosi hyvä postaus! Tuossa ku kuvailit ittee nii tuli sellane olo että mä voisin kertoo musta just samat asiat!

  VastaaPoista
 4. Niin totta... Ulkonäköpaineet sen kun vaan lisääntyy jopa tosi nuorillakin ja asianhan ei kuuluis olla näin :/ Mattis oot ihana<3

  VastaaPoista
 5. Niin totta! Musta on kamala kun kattoo nykyään ala-aste ikäisiä. Vaatteet pitää olla just viimesintä muotia ja meikit pitää olla naamassa. Sillon ku ite oli ala-asteella nii suurinpiirtein verkkarit ja fliicetakki oli jokapäivä:D Mattis oot just hyvä semmosena kun sä oot, oot ihana persoona <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinpä. Kun katselee vanhoja kuvia mun lapsuudesta ja vertaa nykyisten kuviin, niin oikeesti miettii, että mihin tää maailma on menossa. Oi kiitos, ihana sinä 💗

   Poista
 6. jooo tosiaanki oon sammaa mieltä siitä että some lissää ulkonäköpaineita ja sen lisäks nyt on ollu jo kauemman aikaa tuo fitnessbuumi, joka on nyt niin muotia, että se vaikuttaa ihan hirveen moniin, alitajusestikki. Tottakai on hyvä pittää huolta omasta kunnosta mutta se että jos se syy on niissä somen fitnessihmisissä tms nii sitte se ei ehkä oo ihan terveellä pohjalla... mutta se että tiedostaa nuoki asiat nii helpottaa sitä ettei anna somen ja näitten kausien vaikuttaa nii pahasti itteensä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin näin! Eipä oo oikeestaan itellä mitään lisättävää tähän.

   Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤