tiistai 7. helmikuuta 2017

en sais olla oma itseni

Mua ahistaa se, että mut laitetaan tiettyyn muottiin. Että mun pitäis olla tietynlainen ja ajatella tietyllä tavalla. Että mun pitäis muka olla jotain muuta kuin mitä mä oon. 

Mun pitäis olla vanhempi ja viisaampi. Ajatella aikuismaisemmin ja käyttäytyä kuin 17-vuotias nuori. 

Eikö jokainen nuori oo erilainen. Millä perusteella sitten kaikkien pitäis olla samanlaisia. Millä perusteella valitaan se tietty ihannekuva seitsämäntoista vuotiaasta nuoresta?

Kaikkialla puhutaan siitä, miten erilaisuus on rikkaus ja erilaisia luonteenpiirteitä arvostetaan. Miksi mut ja monet muut yritetään silti puskea siihen samaan malliin. 

Millainen on sitten hyvä nuori? Millä perusteella joku luonteenpiirre on parempi kuin toinen? Miten voi sanoa, että joku ihminen on parempi ihminen kuin joku muu?

Antakaa mun olla just oma itseni. Virheiden ja puutteiden kanssa. Ei meistä kukaan ole täydellinen nuoren esimerkki tai ylipäänsä täydellinen.

Mun isän ammatti on arvostettu, ja sen perusteella ihmiset tekee musta tietynlaisen kuvan ja oletuksen. Mun mielestä se on väärin, koska mä olen yksilö, enkä mikään vanhempien kaksoisolento, joka ajattelee ja käyttäytyy samalla tavalla. 

Erilaisuus on rikkaus. On aina ollut mun mielestä, vaikka välillä itselläkin on vaikeuksia hyväksyä jotain todella erilaista. 

Oon sanonut tän ennenkin, mutta olkaa omia itsejänne!

8 kommenttia:

 1. Puhut asiaa ! Mullekkin on jauhettu sitä, kuinka mun pitäisi olla samanlainen kuin muutkin, samanlainen kun mun vanhemmat. Aina se vain on mennyt toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos! Pitää olla se mikä haluaa olla !

  http://thiiamariiatm.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpå. Kukaan ei voi päättää mun puolesta mikä oon isona, tai mitä teen tulevaisuudessa. Samalla tavalla kukaan ei voi myöskään päättää mun ajatusmaailmaa ja käyttäytymistä.

   Kiitos paljon kommentista, ja kävin tsekkaamassa sun blogin :)

   Poista
 2. Puhut niin totta! Kaikkien pitäs saaha olla sellasii ku on. Hyvä postaus♡

  VastaaPoista
 3. Oon miettiny tätä aihetta usein! Ois niin unelma että kaikki hyväksyttäis sellasena ku on.

  VastaaPoista
 4. Hyvin kirjoitettu! Toivottavasti sä saisit olla just oma ittes♡
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi

  VastaaPoista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤