maanantai 18. syyskuuta 2017

usko itseesi

Yks päivä sun elämältä putoaa pohja. Sä näet maailman mustavalkoisten lasien takaa. Kaikkialla on pimeää ja kylmää. 

Mua itkettää, kun mä edes ajattelen miten huonosti mun asiat oli aiemmin. Miten mä en jaksanut uskoa, että on olemassa jotain hyvää. Mun ympärillä oli muuri, jonka sisälle piilotin kaikki ne ajatukset, joita en olis ikinä uskaltanut sanoa ääneen. 

Jotenkin käsittämätöntä ajatella, että se olin minä, joka ajatteli -mä en jaksa enää elää. 
Tuntuu ihan kamalalta, että yhtäkkiä elämässä voi olla asiat niin huonosti. 
Sun ajatuksissa pyörii vain -miten mä selviän tästä päivästä. 

En ikinä toivois kenellekään sitä samaa. Kun sun luottamus tulevaisuuteen on ihan hajalla. Kun sä et jaksa luottaa muihin saatikka itseesi. Kun sä epäilet sun kaverisuhteita ja niiden olemassaoloa. 

Kun ainoa syy, miksi sä nouset aamulla sängystä, on se, ettet sä halua tuottaa pettymystä sun vanhemmille. Haluat, ettei ne huomais, miten paha olo sulla on, ettei ne alkais syyttämään itseään siitä.  

Se on kierre. Luulet ensin päässeesi pahimmasta yli, mutta sitten se alkaa uudestaan. Sä putoat, sinnittelet, voit hyvin ja putoat jälleen. 


Oon miettinyt paljon vaihtoehtoja siihen, miten parantua masennuksesta. 
  En oikeasti tiedä. Mun mielestä kuitenkin jokaiselle ihmiselle on oma tapansa käsitellä ja purkaa asioita ja sitä kautta ainakin helpottaa omaa oloa. Ammattiapua kannattaa hakea. Sulla itsellä pitää kuitenkin olla vahva halu ja tahto parantua.

Mä uskon suhun. Usko sinäkin itseesi. 

14 kommenttia:

 1. Joskus sitä ajattelee, että pahin on ohi, kunnes heräät aamulla ja mietit, ootko menossa samaan, vanhaan suuntaan. Yhtäkkiä. Heräät, etkä saa itseäsi ylös kouluun. Päivä menee kuin sumussa ja sitä vaan yksinään miettii, että "onko tätä oikeasti pakko jaksaa..ja kuinka kauan vielä?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin niin samaistua tuohon kaikkeen. Mutta pystytkö uskomaan, että kyllä kaikki vielä helpottaa. Joku päivä sä huomaat, että voit katsoa elämää taaksepäin ja ajattelet -se on mennyttä. Edessä näkyy valoa ja tulevaisuus tuo mukanaan toivoa.

   Niin iso tsemppihali sulle ❤ Mulla tuli semmonen olo, että haluaisin jutella sun kanssa enemmänkin.

   Poista
 2. "Kun ainoa syy, miksi sä nouset aamulla sängystä, on se, ettet sä halua tuottaa pettymystä sun vanhemmille. Haluat, ettei ne huomais, miten paha olo sulla on, ettei ne alkais syyttämään itseään siitä." Aivan liian tuttu ajatus mulle. Onneksi asiat on nykyään paremmin ja sieltä sängystäkin nousee ihan mielellään. Ihanan rohkeasti kerrot sun ajatuksia ja kirjotat hienosti❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, et menee paremmin. Se on kuule niin niin hyvä juttu ❤ Kiitos paljon, mukava kuulla 😊

   Poista
 3. Voi, niin tutun kuulosta! Jotenki niiiin tiiän sen ku luottamus kaikkeen on hajalla, ei jaksa ajatella muuta ku sen että miten tästäki päivästä selviää, ja mitä jos ei selviä... Ja niin tuttua seki että luulee että on päässy pahimmasta yli ja sit putoo taas. Tuntuu et ois kiva jutella sun kans ja tutustua suhun, vaikutat ihanalta ihmiseltä❤ Ja kirjotat tosi kauniisti vaikeistaki aiheista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että.. niin iso halaus täältä sulle ❤
   Oi, kuulostaa just siltä, et sitä mäki haluaisin. Laita vaikka instassa viestiä @matildaino_

   Kiitos näääin paljon ❤😊

   Poista
 4. Tutulta kuulostaa. Liian tutulta jopa. Ehkä joskus tulee se tasaisuus tähän kaikkeen - ettei tarvi seilata näitä fiiliksiä läpi jatkuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä uskon, että se tulee. Sitä ei vaan jaksa uskoa sillon, ku elämä on semmosta ristiaallokkoa..

   Iso halaus! ❤

   Poista
 5. Sanon saman sullekin, että muista uskoa itseesi aina! <3 Sä oot sen arvonen. Ansaitset sen fiiliksen, että myös sä oot arvokas ja onneks oot hoksannu sen nyt.
  Samaistun tuohon, että kaikilla on oma tapa käsitellä tuommoiset asiat, täytyy löytää itse ne avaimet millä ne lukot saa purettua. Muut kun ei voi parantaa vaikka kuinka haluaisikin, muut voi vain tukea siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä jotenki super kiva kommentti. Kiitos Noora ❤ Mä yritän muistaa ja muistankin aina joskus.

   Niin totta joka sana.

   Poista
 6. Mattis. <3<3 sata sydäntä sulle!

  VastaaPoista
 7. Se on hassua ja oikeestaan surullistakin, miten jälkeenpäin huomaa, että voi jonkun aikaa sitten huonommin ja tajuaa, kuinka onnellinen on nyt. Ainakin osaa tunnistaa huonot päivät, jos ne sillon tällän palaa. Tsemppejä kaikkeen❤

  VastaaPoista
 8. Niimpä. Toi on kyllä niin totta. Kiitos ❤

  VastaaPoista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤