keskiviikko 23. elokuuta 2017

sitten sä putoat taas

Masennus. Sana, joka herättää mussa paljon tunteita. 

Sä elät päivästä toiseen valheessa. Sulla on vääristynyt minäkuva ja maailmankuva. Sä et usko parempaan huomiseen. Sä et osaa luottaa muihin saatikka itseesi.

Et tunne mitään ja silti kaikki tuntuu niin pahalta. Sulla on paha olla. Sua ahdistaa. Sua pelottaa.

Pelkäät sun ajatuksia, pelkäät tulevaisuutta. Pelkäät pahaa oloa ja silti sisimmässäsi toivot, että se tulisi. 

Toivot, että muut näkisivät sun pahan olon. Kysyisivät -miten sulla menee? 
Ja silti kaikista eniten toivoisit, ettei kukaan huomaisi mitään.

Joka päivä sä elät sun ajatusten kanssa, joista sä teet totta. Joka päivä sä kamppailet samojen asioiden kanssa. Ja aina vain uudelleen ja uudelleen, sä putoat korkealta ja kovaa.

Yhtenä päivänä olet onnellinen. Hetken. Ja sitten sä putoat taas. 

Sun fiilikset vaihtelee sekunneissa. Hymyilet. Kohta sä tunnet miten se saavuttaa sua. Mustuus. Pimeys. Susta tuntuu, ettei missään ole mitään hyvää. 

Koitat piilotella kaikkea. Yrität rakentaa ympärille suojaa. Sä et voi hyväksyä sitä yhtä pientä sanaa. Et usko, etkä halua. Eihän kukaan tahdo. 

Ei kukaan tahdo, että sisällä ikään kuin asustaa joku, joka toistaa sun pään sisällä aina vain uudestaan -Sä olet paska. Susta ei ole mihinkään..
Ja silti se on siellä. Ja se ei ole. Koska se olet sinä.


En halua yleistää. Tässä on vain mun omakohtaisia kokemuksia miten masennus vaikutti mun elämään. Masennus vääristää sun ajatusmaailman täysin. Mutta sulla ei ole kuin yksi reitti ja se on aina ylöspäin. Masennuksesta voi ja on aina mahdollisuus parantua. Sä tarvitset apua, mutta se olet sinä, joka sen loppupeleissä tekee.

14 kommenttia:

 1. Aivan ihana teksti, oot taitavasti tuonu masentuneen tunnetilat tuohon��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ kiva kuulla, että onnistuin siinä :)

   Poista
 2. Mä vaan aina ihmettelen miten taitavasti sä kirjotat!!
  Just jonku aikaa sit yks ystävä sano että "kiitos kun käännät nämä mun sanomat asiat positiivisiksi ja annat konkreettisia neuvoja". En tehnyt muuta kuin vastasin semmosilla sanoilla ja ajatuksilla mitä tuli mieleen, mutta
  on ihana tietää että niin pienellä asialla voi auttaa toista paljon. ❤️
  Sä oot vahva! Ja sä tuut selviämään jatkossakin niistä huonommista päivistä mitkä on ihan normaaleja kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora ❤ taito karttuu mitä enemmän vaan kirjottaa.

   Niimpä. Joskus tuntuu, että pitäis osata sanoa jotain ekstra järkevää, mutta riittää, että kuuntelee ja välittää. Sanoo, jos tulee jotain mieleen.

   Ihana kuulla ❤

   Poista
 3. Osaat niin hyvin kirjoittaa ja niin osuvasti.<3

  VastaaPoista
 4. Voiettä, sää kirjotat aivan toooooosi ihanasti!! Jotenki ossaat niin hyvin tuua esiin fiiliksiä, oot ihan huippu!❤ Vaikka on vakava aihe nii tää on jotenki niin kauniisti kirjotettu❤ jotenki tuntuu ihan niinku oisit kuvannu mun fiiliksiä, vaikkei mulle kukaan masennusta ookaan diagnosoinu (=en oo hakenu apua koska en usko että mun tilanne ois niin paha) Mutjoo haluun sanoo että vaikken sua tunne nii vaikutat tosi vahvalta ja ihanalta ihmiseltä❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kiitos! ❤ Halaus sulle. Jos yhtään tuntuu, että apu ois tarpeen, ni suosittelen hakemaan sitä. Tuon kommentin perusteella voisin kyllä sanoa samaa sinusta ❤

   Poista
 5. Masennus sana on saanu minut kans viimeaikoina miettimään sitä ja paljon. Oon pohtinu, kuinka se ite sana jo tuo painoa lisää elämään ja silti taas poistaa sitä ja sitä mitä masennus edes on. Vai onko sitä.. Käynyt läpi päässä kaikennäkösiä ajatuksia masennukseen liittyen. Ois mielenkiintosta joku ilta päästä jutteleen tästä aiheesta sun kaa enempikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ajatuksia. Ois kyllä oikeasti mielenkiintosta jutella enemmänkin. Saa tulla kylään, jos yhtään kiinnostaa ja on menoa tännepäin ❤ kiitti kommentista

   Poista
  2. Nähhäämpä joku päivä! Mehän asutaan melkeen ihan lähekkäin nykyään, että saa tulla kyläileen❤

   Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤