lauantai 30. kesäkuuta 2018

entä jos?

Se hiipii jostain mielen perukoilta. Salakavalasti. Tuo mukanaan epävarmuuden. Ja pelon. Entä jos? Mitä sitten kun? Ehkä kukaan ei sittenkään? 

Pelko jäädä yksin. Että näyttää typerältä hortoillessaan vaunujonojen läpi. Sitten pellon vierustaa lippurivistölle. Sieltä isonteltan kulmille, juhlaportille ja takaisin. Ei kertakaikkiaan ketään. Ei yhtäkään ihmistä, jonka seuraan liittyä huomaamattomasti. Että näyttäisi siltä niin kuin olisi aina ollutkin siinä. Ei hetki aiemmin eksyneenä. Pelokkaana. Ei pyörittelemässä päätään joka ikiseen ilmansuuntaan. Ei etsimässä näköpiiriin edes jotain, mihin kiinnittää katsetta valtavasta väkijoukosta, jonka tuijotuksen tunsi selässä, katsoipa joku oikeasti tai ei.

Ahdistavaa. Niin kertakaikkisen ahdistavaa. Pakottava tarve kaivaa puhelin. Etsiä ensimmäisen tutun nimi, joka ehkä saattaisi vastata. Paniikki. Entä jos kukaan ei vastaakkaan. Ahdistus. Se nousee jostain syvältä. Nousee hengitystorvea ylöspäin. Tukkii kurkunpään. Hengitys katkoilee. Nieleksyttää. Ei nyt. Ei tässä. Ei kaikkien nähden.

Puhelin tuuttaa. Ei vastausta. Askeleet kääntyvät tulosuuntaan. Pakenevat. Verkkaisesti astellen hahmo palaa takaisin. Yrittää limittäytyä ihmisten sekaan. Pois polttavien katseiden alta. Pois puhetulvan ja naurun seasta. Hymyilevien ihmisten ja leikkivien lasten luota. Pois seurustelevien parien ja onnellisten vanhusten seasta. Pois. Pois.

Vaunun ovi auki. Katse kiertää päädystä toiseen. Tyhjää on. Huokaus. Syvä hengitys. Sydämen sykkeet alkavat hiljalleen tasoittua. Äidillä on tainnut jäädä radio päälle. Laulun sanat sopivat siihen hetkeen. Koskettavat jonnekin syvälle. Pelko väistyy. Turva sen pienen hetken verran ennen kuin ajatukset ottavat jälleen vallan.Tarina on fiktiivinen, mutta voi olla jonkun kohdalla hyvinkin totta. Itselle kesän tärkein tapahtuma tuo usein yhteenkuuluvuuden tunteen. Joskus yksin kentällä hortoillessa pelko yksin jäämisestä on läsnä. 

8 kommenttia:

 1. Voi miten osuit nyt suoraan ytimeen! Niin riipaisevalla tavalla kaunis teksti! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ! ❤ aika moni on sanonut, että on voinut samaistua yksinäisyyden tunteeseen. Ainakin hetkittäin.

   Poista
 2. Se on niin jännä, että kuvittelee olevansa ainoa joka tuntee tällaisia tunteita ja kuitenki on niin monia saman tunteen kanssa taistelevia..�� helpottavaa mutta samalla niin koskettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Ja sillä samalla hetkellä, kun itse tuntee yksinäisyyttä, moni muu tuntee sitä samaa. Ihan käsittämätöntä ja niin surullista.

   Poista
 3. Oon jotenki aina aatellu että oon ainut joka joutuu olla suviksissa yksin, jotenki ei oo osannu aatella että joku muukin vois kokee semmosta. Tosi osuvasti kuvattu, aina yksin kävellessä on semmonen olo että koko väkijoukko tuijottaa että tuo on yksin ja eksyny ja tekkee mieli soittaa jollekki että voi olla olevinaan mukana vaikkei porukkaan kunnolla sopiskaan.. Onneks tänävuonna oli kavereita kenen kans olla niin tommonen yksinäisyys oli vaan hetkittäistä! Kirjotat ihanasti❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, mut muistan ku joku joskus kerto siitä yksinäisyyden tunteesta, ku on joutunut olemaan koko ajan yksin. Ei yhtään kaveria kenen kanssa olla. Siitä syntyi ajatus tästä tekstistä ja aika moni on sanonut pystyvänsä samaistumaan.
   Kiitos ! ❤

   Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤