torstai 13. huhtikuuta 2017

nine things about meEn koe, että oon erityisherkkä, mutta mulla on kuitenkin piirteitä siihen suuntaan. Kokosin tähän joitakin. Mä näen nää positiivisessa valossa ja oon oikeestaan onnellinen, että mä koen nää hyvänä juttuna just mulle.


Oon empaattinen ja rakastan syvällisiä keskusteluja. Ensimmäiseksi ajattelen yleensä muita ja mietin, mitä voisin tehdä, jotta parantaisin tilannetta. Ristiriitatilanteissa syyllistän helposti itteä ja mietin mitä tein väärin. Mua tylsistyttää aika nopeasti, jos keskustelussa ei ole sisältöä. Oon myös tosi kiinnostunut ihmisten ajatuksista ja mun haaveammattina on ollut jo pitkään sosionomi tai psykologi. 

Aistin helposti muiden ihmisten energiat. Koen, että mulla on hyvä ihmistuntemus ja tunnistan heti kireän ilmapiirin. Reagoin ympäristöön tosi herkästi ja kuormitun tavallista enemmän, jos sosiaalinen tilanne on esimerkiksi hyvin pinnallinen. Muiden ihmisten mielialat vaikuttaa helposti myös mun omaan. Mietin ja murehdin herkästi toisten murheita vähän liikaakin. Se vie hirveästi energiaa ja lisää valtavasti stressin määrää.
Kaipaan paljon omaa tilaa. Viihdyn hyvin yksin ja musta on siksikin siisti lentää yksin Pohjois-Amerikkaan kesällä. Tykkään myös tehdä juttuja yksin ja se on tosi epämiellyttävää, jos joku tarkkailee mun suoritusta tai työskentelyä. Väsyn ihmisten seurassa olemisesta, vaikka rakastan sitä ihan valtavasti, ja tykkään jos ympärillä on paljon ihmisiä.
Nautin kaikenlaisesta kauneudesta. Tykkään valokuvaamisesta ja huomaan helposti kauniita yksityiskohtia esim luonnossa. Rakastan myös osoittaa pienten asioiden merkityksen muille.
Olen herkkä monille arjen tavallisille jutuille. En siedä vauvan itkua, tietynlaisia villapaitoja, jotka kutittaa tai pistelee.
Mulla on vilkas mielikuvitus. Oon luova ja osaan esim maalata, piirtää ja kirjoittaa omasta mielestä ihan kohtuu hyvin.
Kun mä innostun jostakin, oon tosi intohimoinen ja määrätietoinen sitä kohtaan. Mutta en jaksa panostaa asioihin, joita kohtaan mulla ei ole kiinnostusta, esim tietyt kouluaineet.
Rakastan rutiineja, mutta ne saa mut myös ahdistumaan. Tarvitsen esimerkiksi säännöllisen uni- ja ruokarytmin, sillä ärsyynnyn, kun mulla on nälkä tai mua väsyttää.
Uppoudun musiikkiin ja kirjoihin tosi vahvasti. Nautin erityisesti kappaleista, missä soitetaan sellolla ja kirjoista, joissa on mukaansa tempaava juoni.

6 kommenttia:

  1. Voisin allekirjottaa tyyliin joka sanan! Hienosti kuvailet herkkyyttä :)

    VastaaPoista
  2. Miten ihana postaus!♡ Löytyi paljon juttuja, joihin samaistua! :)

    VastaaPoista
  3. Tuttuja kohtia löyty paljon, vaikka entiiä oonko erityisherkkä, mutta ihana postaus♡

    VastaaPoista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤