maanantai 6. elokuuta 2018

elämää

Jossain toisessa maailmassa äiti istuisi kotona olohuoneen keinutuolissa ja pitelisi sylissään kääröä. Juuri nukahtanutta lasta, jonka kasvoilla olisi levollinen ilme. Isä laittaisi perheelleen ruokaa ja hyräilisi tuttua sävelmää. Äiti katselisi isää ja he hymyilisivät toisilleen. Katseet olisivat täynnä rakkautta. Elämässä olisi paljon kiitollisuutta ja onnea. 


• • •

Ääni piipittää tasaisesti valaistussa huoneessa. Mittari laskee koko ajan uusia lukemia. Hälyttää, jos jotain poikkeavaa tapahtuu. Lapsi makaa sängyllä kymmenien johtojen ympäröimänä. Silmät ovat olleet sulkeutuneina jo päiviä. Äidin silmissä on kyyneleitä. Sisällä tuskaa, jota kukaan ei voi ymmärtää. Tai niin hän ainakin ajattelee. Samalla hetkellä mieslääkäri tarkkailee monitorin lukemia ja kaksi naislääkäriä kärräävät huoneeseen tarvikkeita tutkimuksia varten.

Isä saapuu töiden jälkeen sairaalaan. Äiti ja isä istuvat lapsen vuoteen vierellä. Silittävät nukkuvaa lasta. Äiti tuntee palan kohoavan kurkkuunsa. Hän ei ole pidellyt lastaan sylissä aikoihin. Joinakin hetkinä hän tuntee katkeruutta ja jopa vihaa. Hän ei jaksa ymmärtää, miksi lapselle tapahtuu niin paljon pahaa. Mikä oikeuttaa tämän kaiken. Epävarmuuden siitä, näkeekö lapsi edes huomista päivää. 

Illalla kädet punoutuvat ristiin. Hän ei jaksa muuta kuin kuiskata pimeään yöhön -Auta. Sitten hän kömpii sänkyyn miehensä viereen ja käpertyy peiton alle. Uni on katkonaista. Välillä hän herää painajaisista. Niissä lapsi vilkuttaa hänelle taivaalta ja on hetken päästä poissa. Nukkunut ikiuneen.teksti on fiktiivinen

8 kommenttia:

 1. Olet kirjottanu pari toivepostausta. Kuinka mieluusti niitä kirjoittelet?

  Mulla ois kans toive. En lainkaan pahastu jos et sitä toteuta, mutta mikäli saat inspiraatiota kirjoittaa itsetuhoisuudesta, lukisin mielelläni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan toiveita vastaan tosi mielelläni. Toteutusta en voi ikinä luvata varmaksi, mutta halua ainakin on yrittää oli aihe mikä tahansa.

   Kiitos toiveesta ❤ Aiheena itsetuhoisuus on ollutkin mielessä. Ehkä se vois olla tulossa ihan lähitulevaisuudessakin.

   Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤