torstai 4. helmikuuta 2016

Elämänkaari-viikko


Ensin oli lapsuus, nuoruus, aikuisuus, vanhuus, ja lopulta kuolema. Lapsuuspäivänä opistolaiset luki kirjoittamiaan lapsuusmuistoja, ja näytti kuvia, missä ne oli pienenä. Sitten salissa oli hyppynarun hyppimistä, kapteeni käskee, twistiä, ja rump rump rellaa. Tehtiin ryhmissä maskotit, ja keksittiin niistä tarina.

Nuoruuspäivänä keskusteltiin kysymyksistä, jotka askarruttaa nuoria. Aiheena oli esimmasennus, kiusaaminen, seurustelu, seksuaalisuus yms. Tehtiin ryhmissä synttärikakut ja pidettiin yhelle opistolaiselle koko opiston voimin synttärit.

Eilen opettajat kerto niitten omia kokemuksia seurustelusta, avioliitosta, perhe-elämästä ja sinkkuudesta. Opistolla kävi vanhuksia vierailulla, ja ne vastas meidän kysymyksiin. Meidän ryhmä sai kuulla kokemuksia sodasta, pakolaisuudesta ruotsista, lapsuudesta, metsätöistä ja paljon muusta. Illalla yks opistolainen kertoi isovanhempien merkityksestä, toinen kertoi läheisen kuolemasta, ja sitten muutkin saivat kertoa omia kokemuksia siitä, miten on kohdannut elämässään kuoleman.


Tää viikko oli erityinen. Yhteishenki parani, ja oli ihanan helppo olla oma itsensä. Pysty juttelemaan sellasille ihmisille, joille ei ollut koskaan sanonut sanaakaan. Juteltiin iltaisin syvällisiä, ja istuttiin auditorion penkeillä niin paljon, että joka paikka on kipeenä. En ois kyllä jättänyt mistään hinnasta tuota viikkoa väliin. Mun kämppis sanoikin, että jokaisen ihmisen pitäis tulla elämänkaari-viikon takia opistoon, ja oon aika varma, että se on yks huikeimmista kokemuksista opistossa.

Viikko avarsi tosi paljon, ja oppi niin paljon kaikenlaista. Sain myös vastauksia kysymyksiin, joita oon joskus miettinyt. Tutustuin uusiin ihmisiin, ja puolituttuihin paremmin. Kämppiksistä on tullut tosi tärkeitä, ja en haluais enää todellakaan vaihtaa ketään niistä pois.

Tässä viikossa oli jotain negatiivisiakin puolia, mutta positiiviset asiat voittaa ne kyllä sata-nolla. Näillä tiedoilla, taidolla, ja kokemuksilla oon valmis kohtaamaan opistolaiset taas maanantaina. Nyt nautin tästä vapaa viikonlopusta.


4 kommenttia:

 1. Ihana! Jotenki palas tosi vahvasti omat kokemukset ja muistot mieleen meidän opistovuoden elämänkaari-viikosta. Se oli yks parhaimmista ajoista opistossa!
  Mutta ihana kuulla sun ajatuksia viikosta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että tuli muistoja mieleen. Se on kuulemma ollut aina yks parhaiten muistoihin jäänyt viikko, ja en epäile yhtään etteikö mullakin jäis voimakkaasti mieleen vielä opiston päätyttyäkin.
   Kiva, että tykkäsit tästä! ❤

   Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤