perjantai 28. elokuuta 2015

Opistolife
Opistoviikko meni nopeasti. Ehkä liiankin nopeasti. Ei kerennyt ajatella kotia, perhettä tai ystäviä. Ei sitä, mitä muulle maailmalle kuuluu. Melkein jokaisena iltana vierailimme muissa soluissa. Juteltiin pinnallisia juttuja ja myös syvällisiä. Tutustuttiin uusiin ihmisiin. Laulettiin, soitettiin ja pelattiin. Jokainen hetki oli tärkeä. Vaikka nyt väsyttää ja fiilis ei ole parhain, en kadu yhtään opistoon lähtöä. Se paikka on kuin minua varten luotu. Viikosta jäi ja ei jäänyt paljon asioita mieleen. Pinnalle nostaisin ehkä pöhköpallon peluun (joka oli siis kämppien välinen), sisäoppilaitospaneelin, soluillan ja opisto-olumppialaiset. Puhuimme opistolla siitä, että tosi moni kysyy varmasti miten on mennyt ja mitä ollaan tehty. Vaikka kuinka hyvin selittäisi, ei pysty antamaan toiselle sitä mitä se todella on. Se pitää itse kokea.
Kun piti siivota solu kurssilaisia varten, tuli haikea olo. Nytkö me oikeesti lähetään täältä? Viikossa paikasta tuli koti. Opistokoti. Tästä vuodesta tulee mahtava. Jotenkin vain tiedän sen. Musta tuntuu, että monet, jotka eivät ole käyneet opistoa, ajattelevat, että sitä hehkutetaan liikaa. Kenelläkään ei ole pahaa sanottavaa. Ei opisto ole täydellinen. Tottakai siellä on puutteita ja sattuu ikäviäkin asioita. Eivät kaikki 120 ihmistä voi olla toistensa ystäviä. Riitoja tulee varmasti, tai ainakin erimielisyyksiä. Kaikkien kanssa pitää tulla vain toimeen. Jollekin voi tulla sosiaaliähky. Ei jaksa kaikkia niitä ihmisiä ympärillä. Sillon on hyvä mennä vaikka yksin soluun tai lähteä kävelylle. Antaa ajatusten virrata mielessä ja tyhjentää päästä kaiken turhan. Joskus taas yöunet saattavat jäädä liian lyhyiksi, eikä millään jaksaisi nousta aamulla ylös. Opisto on kuitenkin koulu ja siellä pitää opiskella. Mutta jos sua yhtään haluttaa lähtä, niin suosittelen. Se vuosi ei mene hukkaan missään tapauksessa. Sen vuoden tulet muistamaan pitkään, tai jopa aina.


Olumppialaisissa kisailtiin solujen kesken monenlaisissa lajeissa. Niitä oli ainakin tikanheitto, takaperinhyppy ilman vauhtia, kumisaappaan heitto, kiven heitto, pyörän hitausajo ja autontyöntö.

Eilen tosiaan pelattiin pöhköpalloa, joka oli vähän niinku jalkapallon ja käsipallon sekoitusta. Sai potkia ja heittää, mutta pöhköpallo (tyyny) kädessä ei saanut juosta. Pojilla oli niin kovat pelit, että tyyny hajos ja se laitettiin muovipussin sisälle. No niitä muovipusseja piti vaihtaa aika moneen otteeseen, kun ne aina hajos.Tämmösiä fiiliksiä tällä kertaa opistolta. Toivottavaste saitte tästä jotain irti! Jos jotain kysyttävää tulee mieleen, niin voi kommentoida ihan rohkeasti!Kun odotettiin pöhköpallon korjaamista, pojat innostu meditoimaan xd.


12 kommenttia:

 1. Mustaki tuntu että viikko meni ehkä liian nopeasti. Siitäki huolimatta kerkesi tutustua moniin hyviin tyyppeihin. :) tosi hyvin kirjotettu tää, voin niin samaistua melkeen kaikkeen :) vaikka ei ihan ikävä oo kuitenkaan ehtiny tulla nii silti ootan jo vähän takasi opistolle lähtöä :P :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Kiitos, ja kiva kuulla! :) Ei mullakaan oo mikään järetön ikävä. On vaan sitte maanantaina ihana palata opistolle <3

   Poista
 2. Tääläki opistolla on aika menny nopeesti. Alkuvaellus tehty ja kaikkea kivaa eessä. Iha varmasti tulee nii huippua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm. Mitä mukavampaa, sen nopeempaa aika menee :) Mut ihana, ku sielläki ollu huippua!

   Poista
 3. vitsi ihania kuvia. Mulle tuli niin haikea mieli ja ikävä omaa opistovuotta, nuista kuvista varsinkin kun on niin tutun näköisiä paikkoja. Mutta nautinnollisia hetkiä sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 mm, varmasti. Kiitti, sellasia tulee varmasti olemaan ja paljo.

   Poista
 4. voiettä kuulostaa niin kivalta, sitä se on varmasti ollukki :) ihana kuulla että oot viihtyny.
  nauti joka hetkestä mitä koet :*

  VastaaPoista
 5. Huippu juttu! Piä kivaa siellä ja kaikkee hyvää sulle tulevaan syksyyn <3 :)

  VastaaPoista
 6. Oi kuulostaapa ihanalta! Pittää laittaa mielee sit ku päätän minne lähen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Todellakin kannattaa miettiä opistoa yhtenä vaihtoehtona, ja jos sinne lähtö mietityttää, niin voi vaikka mennä tettiin sinne.

   Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤