keskiviikko 29. toukokuuta 2019

kirje tulevaisuuteen #3


Elämä toisinaan kannattelee enemmän ja vähemmän. Toivon, että se kannattelee sinua silloin, kun et enää jaksa itse pysyä pinnalla. Toisinaan lempeä kesätuuli muuttuu myrskyksi. Tuo mukanaan tunteen, ettet riitä tai kelpaa sellaisena kuin sinä olet. Joskus pelottaa ja saakin pelottaa. Ehkä sinua pelottaa tulevaisuus ja valinnat, jotka ovat suurempia kuin ikinä aiemmin. Mitä lähtisit opiskelemaan? Mikä olisi sinun haaveammattisi? Missä haluaisit asua? Uskon, että löydät sen oman juttusi. Kuuntele sydäntäsi ja luota intuitioon. Ne kertovat, minne mennä, kun järki ei anna sinulle vastausta tai vastaukset tekevät vain solmuja mielesi sisälle.

Tän vuoden aikana olet varmasti oppinut paljon itsestäsi. Sait taas viettää kesää Amerikassa ja pääsit vahvistamaan kielitaitoasi. Opit luottamaan siihen, että asiat järjestyvät ajallaan. Et pelännyt ottaa haasteita vastaan. Pääsit työharjoittelupaikkaan, josta olit aina aiemmin vain unelmoinut. Sait työstettyä kirjaasi siihen pisteeseen, että lähetit sen kustantamolle ja aloit kirjoittamaan uutta kirjaa. Suunnittelit myös runokirjaasi eteenpäin. Toivottavasti vähintään yksi kirjoistasi on julkaistu. Se on ollut niin pitkään yksi suurimmista haaveistasi, että toivon koko sydämestäni, että se haave toteutui kohdallasi. Olet odottanut jo niin kauan.

Sait vierellesi tärkeitä ihmisiä. Pidä heistä kiinni. He ovat vierelläsi silloin, kun toiset eivät osaa olla lähelläsi ja lähtevät luotasi. Jospa löysit porukan, jossa on hyvä olla ja johon tunnet kuuluvasi. Olet niin paljon kokenut yksinäisyyttä ja kipuillut sen kanssa, että itken verenpunaisia kyyneleitä puolestasi, jos koet niin edelleen. Ne ihmiset odottavat jossakin. Ehkä he olivat kaiken aikaa lähempänä kuin edes osasit kuvitella. Ehkä maailma odotti vain oikeaa hetkeä avatakseen sitä sinulle enemmän. 

Sinä olet yksi empaattisimmista ihmisistä, joita tunnen. Välität toisista joskus enemmän kuin itsestäsi. Pistät toisten tarpeet omiesi edelle. Jaat ympärillesi neuvojasi. Olet lähellä, kun joku sitä tarvitsee. Kuuntelet murheita ja huolia. Avaat sydäntäsi muille avoimesti, koska haluat auttaa toisia kertomaan vaikeistakin asioista rohkeasti ääneen, koska et halua, että kukaan jää kipeiden asioidensa kanssa yksin. 

Aina sinullakaan ei ole ollut helppoa. Elämä otti sinulta yllättäen yhden läheisen ihmisen pois. Mutta lupaathan, ettet pelkää surra. Annat kyyneleiden tulla, jos itkettää, sillä niitä sinun ei tarvitse hävetä. Se on vain merkki vahvuudestasi. Saithan nimen Matilda, joka tarkoittaa voimakasta taistelijaa. 

2 kommenttia:

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤