sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Ne tulee ja lohuttaa, jos on paha olla


Aurinko paistaa. On lämmintä, vaikka lunta on vielä maassa. Hymyilen. Voi miten paljon teitä olin kaivannutkaan. Oli niin helppo olla siellä teidän luona. Te saatte minut joka kerta hymyilemään. Jos olisin surullinen, teidän luotanne lähdettyäni minä hymyilisin. 

Oon monta vuotta kulkenu talleilla. Oon rakastanu hevosia heti ne nähtyäni. Oon aina halunnu olla niitten kanssa. Hevoset on yks parhaimmista asioista mun elämässä. Ne saa oikeesti aina hyvälle tuulelle. Niitten seurassa voi olla täysin oma ittensä. Ei tarvi hävetä, vaikka ois jotkut rumat vaatteet päällä tai ois hiukset huonosti, tai vaikka ois paha olla. Ei ne muistele sitä, jos sä vahingossa hermostut niille. Ne tulee ja lohuttaa, jos on paha olla.

Sillon, ku kävin hyvästelemässä mun rakkaan hoitsun, niin toinen siellä vielä sillon ollut suokki Vinkku tuli mun luo, työnsi turvan mun olkapäälle ja otti mun pipon tupsusta kiinni. Se sai mut itkemään ilosta. Luin ihan vasta mun päiväkirjasta siitä tallireissusta. Olin kirjottanu, että musta tuntu niinku Vinkku ois sanonu mulle, että elä murehi, oonhan mää vielä täällä. 

Vaikka välillä iskee sellanen kunnon ikävä niitä kaikkia ihania hevosia ja koiria kohtaan, niin toisaalta mää oon onnellinen. Aina on tullut joku uus eläin, joka vallottaa mun sydämen, vaikka oon aina jonkun eläimen kuoltua aatellu, et en enää ikinä kiinny yhteenkään eläimeen. Vaikka aina tulee niitä uusia, niin silti niillä edellisilläkin on tosi suuri pala mun sydämessä. Ne ei häviä sieltä koskaan.

Onko teillä joitakin eläimiä/lemmikkejä, jotka on teille tosi tärkeitä? Ootteko te menettäny jonkun tärkeän eläimen?


2 kommenttia:

  1. Tosi hyvin kirjotettu!:) Mulla on paljon tärkeitä eläimiä, ja onneksi en oo ku muutaman menettäny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ja yhdenkin menettäminen tuntuu, ainakin mulla

      Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤