torstai 30. huhtikuuta 2015

Välipala vinkkejä

Koulun jälkeen, ku mietin mitä söisin, niin tuli idea tehä tällanen välipala-postaus. Jos musta tuntuu, et kotona ei oo mitään ns. hyvää syötävää, ni jätän tyyliin syömättä ja illalla tajuan, et hupsista en oo syöny melkei mitään. Tässä siis muutamia vinkkejä mitä voi syödä välipalaksi. Yritin keksiä sellasia, joihin löytyy ainekset ainaki meiän kotoo oikeestaan aina. ps. Kuvat ei liity näihin :DOmenalohkoja kuppiin. Normaalisti mulla ei tuu syötyä omenoita, koska inhoon syödä niitä silleen kokonaisena ja harvemmin jaksan ees kuoria. Omenalohkot on helppo ja nopsa tehä, ja niitä on paljo kivempi syödä.

Ruisleipä, jonka päällä on punajuurisalaattia. Meillä on oikeesti melkein aina punajuurisalaattia ja se on leivän päällä tosi hyvää + se on silleen aika täyttävää. Esim jos kotona ei oo juustoa ja kurkkua, ni en tykkää syödä ruisleipää paljaaltaan. Sillon on hyvä laittaa punajuurisalaattia ja popsia leipää menemään. (Myös tuorejuustolevitteet on hyviä. Tykkään ite ainaki sellasesta yrtti- ja ruohosipuli levitteistä.)


En oo moniin vuosiin enää tykänny jogurtista ja siksipä meillä on kotona usein maustamatonta jogurttia. Laitetaan siihen joko marjoja tai hedelmiä. Tietty myslitkin käy, mut ite tykkään vaan harvoista mysleistä ja meillä ei oo kotona niitä ku ehkä pari kertaa vuodessa.

Paistettu kananmuna. Siihen ei mee loppupeleissä ees kauan aikaa. Rikot vaan kananmunan/munat paistinpannulle, paistat molemmilta puolilta ja laitat mausteita oman mielen mukaan.

Pikasalaatti. Jos kotoa löytyy jotain salaattiaineksia esim. kurkkua, tomaattia ja salaattia, niin tee niistä itelle annos. Sitten viel tietty plussaa, jos on salaatinkastiketta. Suolapähkinät ja chilipähkinät sopii kans tosi hyvin salaatteihin. Salaatin voi tehä oikeesti tosi erilaisistakin aineksista. Ainakin mun isosisko tekee niitä millon mistäkin ja aina näyttää yhtä herkullisilta.


Smoothie. Jos kotoa löytyy marjoja tai hedelmiä, ni ei muuta ku teet itelles sellasen smoohtien mistä tykkäät. Toinen vaihtoehto on pirtelö. Yleensä siihen laitetaan jätskiä, mut oon ite monesti tehny silleen, et oon vaan laittanu maitoo, marjoja ja sokeria.

Toivottavasti tästä löyty teille ees yks joku uus vinkki! Mulla ei oo tullu tätä aikasemmin hirveesti ees mietittyy, et mitä vois oikeesti syödä välipalaksi kotona, jos tuntuu, et kaapit pullottaa tyhjyyttään.

6 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä kiva postaus, hyviä vinkkejä joskus vois hyödyntää nuita, kun nuo välipalat tahtoo jäähä yleensä aina välistä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kannattaa kokeilla. :x upsiis, välipala kannattais kyllä aina syödä! :)

   Poista
 2. Kiva postaus ja hyödyllisiä välipalavinkkejä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti nuista on jotain hyötyä! :)

   Poista
 3. Tosi kivoja vinkkejä! Sait uuden lukijan :-)

  VastaaPoista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤