maanantai 9. marraskuuta 2015

sumua


Kiire. Kiire. Kiire. Tuntuu, että ei oo aikaa mihinkään. Koko ajan pitää olla menossa. Laulamassa kuoroharjoituksissa, kirjoittamassa jotain juttua, juosta eri kämppien väliä pikavauhdilla. Tekis mieli pysäyttää kello ees päiväksi ja mennä omien aikataulujen mukaan, mutta se on mahotonta. Ajatukset on ollu aika sumussa pitemmän aikaa. Kaikki tuntuu vaan siltä perustasapaksulta. Ei oo mitään, mitä oottais. Päivät rullaa vaan arkiseen tapaan eteenpäin. Välillä oon ajatellu, että mitä sitten vaikka lähtisin, enhän mä jäis mistään paitsi. Mutta jäisinkö mää? Tapahtuuko opistovuotena vielä jotain merkityksellistä. Jotain, joka saa mut ajattelemaan tätä vuotta haikein mielin vielä monen vuoden päästä.


Nytkin mulla on kiire. Ajatuksia ei oo juuri yhtään. Ei mitään ideaa, mitä kirjottais. Ympärillä on hirvee hälinä. Osa taittaa Kapsäkkiä ja osa kattoo jotain joulusia kuvia. Jostain viereisestä luokasta kuuluu joululaulut. On ehkä pikkusen joulunen fiilis, vaikka ulkona ei oo yhtään lunta, eikä kyllä pakkastakaan. Tavallaan mä kaipaan lomaa. Kaipaan aikaa, jollon ei tarvi tehä mitään muuta, ku mitä just niinä hetkinä haluaa tehä. Ehkä mun ajatukset sitten selkiytyis ja ois taas ideoita kirjottaa jotain novelleja, runoja tms.

Puhuin yhen opettajan kans tulevaisuuden suunnitelmista. Siitä, että mihin haen yhteishaussa ja minne haluaisin opiston jälkeen. Mutta, ku ei oo mitään hajua. Ei kiinnosta lukio pätkän vertaa, mutta toisaalta saattais just olla kiva. Kiinnostais sosiaalialankoulutus, mutta miten mä pärjäisin ens vuoden omillani. Mistä rahat kämppään, ruokaan yms. Kaksoistutkintokin houkuttelis, mutta mikä ala ammattikoulussa? Liikaa kysymyksiä, joihin mulla ei oo ollu, eikä oo vastauksia..

12 kommenttia:

 1. Oon ajatellu ihan samanlaisia asioita lähipäivinä. Toisaalta kaipais niin paljon lomaa, kun elämä on täällä niin kiireistä! Uskon kyllä että tulee vielä tapahtumaan paljon ihania ja ikimuistoisia asioita, joskus vaan elämä tuntuu liian tasapaksulta. Pitäs järkätä jotaki kivaa yhessä! Hyvä ja realistinen postaus, opistossakaan ei oo aina sitä "ihan huippua", vaikka se joskus kuulostais siltä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että en oo ainoa. Loma ois kyllä niin tarpeessa nyt. Opistovuosi on vasta alle puolessa välissä, niin eiköhän nuita ikimuistoisia hetkiä vielä tuu. Kiitos, ja mun mielestä on oikeus ja kohtuus kertoa huonojakin puolia opistosta :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia <3 Ja hyviä pohdintoja taas!

  VastaaPoista
 3. Nää sun postaukset, en ehkä kestä kuin ihanasti kirjotat!!❤️
  Mulla välillä sama fiilis. Kiirekiirejakiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! ❤️ mm, se on varmaan aika yleistä, tai ainakin tuntuu välillä siltä

   Poista
 4. Oikeesti vaikkei oliskaan kiire niin sitä teettää asiat sillain et on jatkuvasti kiire.. Kokoajan vaan ite huomaamattaki saa elämän kiireelliseksi ja se kiireellisyys on stressaavaa ja sitte kans väsyttävää. Mut huipusti oot taas kirjottanu!❤

  VastaaPoista
 5. Haha, tuun aina vähä jälkijunassa, mut tää oli hyvin kirjotettu! Ehkä senki takia, että mä mietin samaa, ensi vuotta, opiskelupaikkaa. Kaikilla tuntuu olevan suunnitelmat, selkee tieto siihen, minne lähtee. Mä haahuilen siinä seassa, punnitsen kaikkia vaihtoehtoja ja palaan taas alkuun. En etes tiiä, mikä kiinnostaa, ja aika hupenee. Mulla ku on lähes jokatapauksessa muutti pois kotoa, ja mistä siihen rahat? Et voin ehkä samaistua edes vähän:D


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kuule mitään :) Kiitos! Tuo on niin tuttu tunne. Ysillä mulla ei ollu mitään hajua, että minne lähen tai minne haen yhteishaussa. Hain sitte vaan summissa jonnekin ja lopulta peruin ne koulupaikat. Opistoa mää suosittelen, koska siellä oppii itsenäiseen elämään turvallisesti ja loppupeleissä ei oo kauheen hyväksi muuttaa 16-vuotiaana pois kotoo. Joillekin se ei oo homma eikä mikään, mutta jos vaan yhtään opisto kiinnostaa, niin sinne vaan ja sen vuoden jälkeen uus yritys. Jos ei opisto, niin lukiohan kestää kolme vuotta ja siinä saa kans lisäaikaa miettiä, et mikä kiinnostaa. Karu totuus on vaan se, et osa ei tiiä lukionkaan jälkeen, että mikä kiinnostaa.

   Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤