lauantai 16. tammikuuta 2016

sillon, ku oltiin viel pieniä

Mulla tuli yks päivä idea tehä postaus lapsuudesta. Niistä kaikista jutuista mitä sillon keräiltiin, pelattiin yms. Voi että niitä aikoja oikeesti, ku ei ollu nettiä, eikä älypuhelimia. Se oli jotenki vaan niin huippua. 

Ensimmäisenä mulla tuli mieleen GoGo:t. Ne oli tuollasia värikkäitä ukkeleita, joita keräiltiin ja niillä leikittiin jotain. Mulla ei muistaakseni itellä ollu koskaan omia nuita, mut leikin veljien.


Sitte oli tietty pokemon-kortit. Me kerättiin nuita, ja pelattiin koulussa joko välitunnilla tai sitte luokassa ennen ku opettaja tuli. Muistan, ku jotkut meiän luokan pojat anto semmosia super siistin näkösiä kortteja mulle ihan ilmasella ja olin silleen, et vau.Tarrat, ja tarravihot. Kelläpä tytölle ei ois ollu niitä. Mulla oli varmaan yhteensä viis tarravihkoa, ja niitä tarrojahan sitte aina vaiheltiin välitunneilla. Joskus saatto harmittaa jälkeenpäin jos oli vaihtanu jonkun hienon tarran pois. Siitähän sitte synty semmonen soppa joillakin, että opettajat kielsi tarrojen vaihtamisen ja pelikorttien vaihtamisen.Tietokonepelejä tuli pelattua ja mun piti hetki miettiä, et mitä kaikkia sitä sillon pelattiinkaan. Meiän koneella oli aika paljon kaikkia pelejä, ku isoveljet pelas niitä. Muistan pelanneeni jotain sotapeliäkin ihan mielissään sillon. Esimerkkejä peleistä on tietty Jazz Jackrabbit, Tiku ja Taku, Aku Ankka, Hugo, ja niin edelleen. Niitähän ois vaikka kuinka paljon. 

Kuka muistaa kaikki ne kortit ja lusikat mitä muropaketeista tuli. Osa niistä lusikoista vaihto väriä, kun ne kasteli kylmällä vedellä.

Monilla pojilla oli diabolo, jolla pysty tekee kaikkia hienoja juttuja. Siihen kuulu kaks keppiä, jotka oli kiinni sellasella ohuella langalla, ja sitä diaboloa liikuteltiin siinä langalla. Yhen tempun nimi oli perhonen ainaki.

Muistatko ne paperiorigamit, joihin kirjotettiin juttuja, ja sit kaverilta kysyttiin mikä numero ja tehtiin käänneltiin sitä sen verran sormilla silleen siististi, ja sit nostettiin se läppä siit, ja luettiin mitä siinä luki.

Sitte oli niitä tussija, joitten päässä ei ollutkaan tussi, vaan sellanen pieni leima. Esim sydän tai tähti.

Kynäsetit, missä oli paljon erilaisia kyniä ja ne oli niinku kirjan kannet, mitkä sit laitettiin kiinni vetoketjulla.

Muistatko viel jotain muutakin semmosta, mikä oli suosittua sillon, ku me oltiin pieniä? Kommaa, jos muistat! :)

8 kommenttia:

 1. Hei tää oli kyllä kiva postaus👌 tuli nuista just mieleen kaikki ne jutut mitä tehtii sillon pikkusena😂 ja tarroja oli kyllä kiva vaihella✌

  VastaaPoista
 2. Niin kiva postaus! Mää muistan nuista moniakin samoja juttuja, kuten tarravihot, tussit joiden päässä joku pieni leima ja ai että se oli jännittävää avata muropaketti ja odottaa, millainen lusikka tai mikä muu lelu sieltä tulee.

  VastaaPoista
 3. Mää en ite asiassa tunnista ees kovinkaan montaa näistä :D mutta tussit joitten päässä oli se leima ja tarrravihot, niitä kyllä oli.
  Tää oli kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :D Niillä leimatusseilla aina vahingossa sotki joka paikan

   Poista
 4. Hei vähän hauska, melkeen kaikki nuista tuntuu nii tutuilta. :D GoGojahan on muuten tullu niitä semmosia uuempiaki mutta mun mielestä ainaki ne vanhat on paljo hienompia. :D Ja ihan hassua, Jazzia pelasin viimeksi nyt joululomalla ku katottiin että mitä kaikkea meijän vanhalta tietokoneelta löytyy. Ihana tämmönen nostalgiaryöppy! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D En oo tiennytkää, et niitä on taas tullu ns muotiin. Hihi, mä ajattelin ladata sen jossain vaiheessa koneelle, et vois taas pelata sitä. :)

   Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤