keskiviikko 14. lokakuuta 2015

No ku se osaa sitä ja tätä, ja mä en osaa mitään


Somen välityksellä tulee monesti ajateltua, että miksi on niin monia ihmisiä, jotka ei oo tyytyväisiä itteensä. Aina sanoo sitä, että voi vitsit ku oon niin ruma, ja mulla on pelkästään rumia vaatteita. En omasta mielestä näytä näissä kuvissa mitenkään erityisen kauniilta, ja vois olla paljo paljo parempiakin kuvia, mutta entä sitten. Niissä oon minä ja se saa nyt riittää. Oon tässä muutaman vuoden aikana oppinu arvostamaan enemmän omaa ulkonäköä ja muutenki ittiä. Oon oppinu arvostamaan sitä, että oon hyvä kirjottamaan ja osaan piirtää, maalata ja soittaa ihan kohtuu hyvin pianolla. Ennen väheksyin mun taitoja, ja olin kateellinen niille, jotka osas ottaa upeita luontokuvia tai tehä kauniita koristeita kakkujen päälle.

Jokainen ihminen osaa jotain, mitä jotkut muut ihmiset ei osaa tehä. Jossain vaiheessa oppii löytämään ne asiat missä on hyvä. Toivon, että jokainen teistä osais arvostaa itteensä ja nuita omia taitoja, mitä me omistetaan.


Jospa jokainen oppis ymmärtämään, miten kaunis on just sellaisenaan.
Jospa jokainen tajuais ajattelemaan, että minussa paljon on hyvää.
Toinen runoja rustaa.
Kauniita sanoja kirjottaa.
Kolmas valokuvia muista ottaa.
Kauniita kasvoja ikuistaa.
Neljäs ikkunastaan maiseman tauluun maalaa.
Upeat värit pensselillään valkoiselle pohjalle.

Osaan minäkin jotain.
Jotain sellaista, mistä voin olla ylpeä.
Minä ymmärrän toisia ihmisiä.
Osaan kuunnella, auttaa, lohduttaa.
On sekin taito yhdenlainen.
Jokainen taito niin erilainen.

Tajuan kuinka onnellinen.
On jokainen maailman ihminen.
On ihmeitä pieniä, suuria.
Ylitä korkeita muureja.

Löydä sun taidot, hyväksy ne.
Silloin oot tosi onnellinen.


16 kommenttia:

 1. Tää teksti on aiva sairaan hyvä!

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjoitus. Mielestäni näytät varsinkin tuossa blogisi otsikkokuvassa erityisen kauniilta. Tuollainen herkkä ja runotyttömäinen kauneus vetoaa ainakin minuun paljon enenmmän kuin sellainen liian sliipattu ja muovinen kauneus. Kirjoituksesi on myös hyvä ja siinä on oikeaa asennetta!
  Ja kyllä - tuo some on välillä paha. Siellä tulee helposti vertailtua itseä muihin. Mutta tee omaa juttua niin hyvin kun pystyt - se riittää! Ja varmasti muutkin ihmiset sen huomaavat ennemmin tai myöhemmin. :)
  Toivoo, toinen runotyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aivan ihana kommentti! Minunkin mielestä luonnollinen kauneus ja sellanen ei liikaa tällätty on kaunista. Välillä sitä itsekin tajuaa, että vertailee liikaa itseään muihin. Onneksi nykyään on aika lailla sinut itsensä kanssa. Niin pyrinkin tekemään! :)

   Poista
 3. Ooii, tosi hyvä asiapostaus! Tästäkin aiheesta löytyis niin paljon sanottavaa, kun tuo some muokkaa maailmaa niin väärään suuntaan: "tuo osaa, tuolla on kaikkea, miksei mullakin, miksen minäkin" -ajatukset alkaa tulla liian tutuiksi! Vaikka ihan oikeesti jokainen osaa jotakin; kaikki ei välttämättä yhtä hyvin mutta se ei taas muista asioista oo pois. Monesti itsensä arvostamista tai pitämistä hyvänä saatetaan pitää myös itserakkautena, mutta kyllä ees se pieni kunnioitus pitäs kummuta jostakin.
  Ihana tässä postauksessa tuo runomuotoon kirjoitettu teksti, hyvä sanoma siinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin pitää osata arvostaa ittiään ja pitää ittiä hyvänä. Tietty liika on aina liikaa. Aivan huippu kommentti, kiitos siitäkin. Eipä oo paljo enää mitään lisättävää.

   Poista
 4. Ihana Mattis ❤ jällee nii tuttuja ajatuksia, myös omalta kohalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiitti! <3 ja näitä miettii varmasti moni muukin

   Poista
 5. Ihan huikea postaus aivan aiheesta! Ja nuo kuvat, ihania!<3 Onks otettu opistolla? Maisema näyttää nimittäin siltä!:D

  VastaaPoista
 6. Osaat tosi hyvin kirjottaa! En yleensä lue blogeja mutta tätä jaksaa lukea!

  VastaaPoista
 7. Voimattis, miten osaatki aina pukee mun ajatukset sanoiks?❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä :) Jos me vaan ajatellaan paljo samoja asioita

   Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤