tiistai 22. syyskuuta 2015

Aina ei kasvoilla paista hymy


Sataa vettä. Pisarat kimpoilevat peltikatosta. Makaan hiljaa sängyllä. Olen painanut silmäni kiinni. Sulkenut korvani ääniltä. Haluan vain olla yksin.. yksin.. yksin.. Päätä jomottaa. Sitä oli alkanut särkemään jo aamun ensimmäisillä tunneilla.

"Opisto on elämänkoulu."

"Ei välivuosi, vaan valovuosi."

Nuo lauseet olen kuullut monta kertaa. Vuosi, jonka pitäisi opettaa niin paljon. Vuosi, jonka pitäisi antaa paljon.


Opistolaisia seisoo ruokalan oven edessä. Muutaman minuutin päästä joku tiskareista tulee avaamaan oven ja nuoret ryntäävät sisään. Minä kävelen hitaasti. Ehkä liiankin, koska muutama ohittaa minut sanomatta sanaakaan. Joku tulee vierelle. Kävelee samoin hitain askelin. Kysyy hiljaa -Miten menee? Ihan hyvin, vastaan, ja otan tarjottimen pinosta.

Istun tyhjään pöytään. Syön ja mielessä pyörivät monet ajatukset. Penkki liikahtaa vieressäni. Joku istuutuu ja hetken kuluttua kuuluu kysysys -Miten menee? -Siinä kai se, vastaan ja jatkan syömistä, ettei minun tarvitse vastata.


Illalla istun joidenkin opistolaisten solussa. Istun hiljaa ja kuuntelen muiden juttelua. Joku kertoo hauskoja juttuja. Hymyilyttää, ja lopulta nauran. On jotenkin vapautunut olo. Yhtäkkiä se huono fiilis vain kaikkosi pois. Päivästä jää hyvä fiilis ja lopulta muutaman tunnin juttelun jälkeen lähden kävelemään rantatietä omalle kämpälle. Jospa jokainen päivä saisi päättyä yhtä hyvin. Jospa jokaisena iltana voisi mennä iloisena ja onnellisena nukkumaan.

12 kommenttia:

 1. Ihana <3 Tuttu tunne itselleni joiltakin päiviltä :)

  VastaaPoista
 2. ihana postaus<3 ja sitä mäki toivon, jospa jokainen sais aina painaa päänsä tyynyyn hyvillä mielin...

  VastaaPoista
 3. Nää sun postaukset saa aina ajattelemaan.
  Tuohon on ainaki hyvä pyrkiä, että joka ilta ees kohtuu hyvällä mielellä rupeis nukkuu.❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, ja kuule aivan ihana kommentti Noora! ❤️

   Poista
 4. Ihana.❤ Niin tuttuja ajatuksia. Onneksi suurin osa päivistä päätyy yleensä noin hyvillä fiiliksillä vaikka päivällä oiskin ollu huono olla. Ihana kun niin monesti kuulee tuon kysymyksen "Miten menee?" Tulee niin hyvä mieli joka kerta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Mm. Niimpä. Se on kyllä niin ihana, ku monet ihmiset huomaa, jos ei oo hyvä olla tai sitte kysyy muutenki, että miten menee.

   Poista

Jos postaus herätti ajatuksia, ni kommaa mulle jotain ❤